dissabte, 24 de setembre del 2011

Interectivitat

Aquest és el primer exercici de GTIC,  el Jordi Simón el dia 20 de Setembre ens va encomanar que pengessim aquest vídeo al nostre blog, la trampa està en saber desxifrar com fer-ho i un cop això, com col·locar-lo en les dimensions adients?

Primer de tot per penjar un vídeo hem de copiar el seu codi embed o el codi d’inserció, un cop fet això hem de copiar-lo en l’apartat Edició de HTML del nostre blog, i finalment només cal que canviem width(ampla) high( altura) fins a arribar a la mesura que vulguem.
Aquest és el vídeo:



Edu3.cat

Les idees que puc extreure d'aquest vídeo són :


- Vannevar Bush va proposar un model on es poguessin enllaçar diferents conceptes situats a llocs diferents, connectats a través de punts de connexió, i aquests punts de connexió havien d’operar com la ment humana , és a dir a través de l’associació d’idees.
- Ted Nelson va ser el creador d’ un projecte anomenat  Xanadú, que era  semblant a l’Internet que coneixem avui en dia. Tot i que aquest projectar va fracassar , va introduir idees molt rellevants com són el hipertext que eren diferents informacions relacionades  i el hipermèdia on s’hi van afegir imatges, sons i animacions.
-Douglas Englebart, va fer uns avenços importantíssims, com per exemple el ratolí, que permetia la comunicació interactiva amb lordinador , i així van començar a aparèixer els primers programes interactius en format CD-ROM , i tot i que el primers tenien propòsits educatius van ser els videojocs interactius els que van tenir un gran èxit.
- Avui en dia la interacció amb els ordinadors a més de tenir aplicacions educatives i lúdiques, en té de socials i comercials. La clau de la interacció és la interfície, es a dir, el conjunt de grafismes i dopcions que fan possible el diàleg entre la persona i lordinador, una bona interfície convidar a actuar, i no només a mirar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada